En l'actualitat existeixen diverses disciplines d'activitats a l'aire lliure amb una vessant competitiva. Entre aquestes destaquen les d'escalada, els raids, les curses de muntanya i les caminades de resistencia on nombrosos membres de l'Agrupació hi participen amb molts bons resultats.

Tot i no ser de caire competitiu, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha proposat una activitat a tots els aficionats a l'excursionisme i l'alta muntanya: el repte dels 100 cims.

Cal deixar clar que el repte dels "100 cims" no és una competició. La FEEC, a proposta de les Delegacions Territorials, ha elaborat un catàleg amb els cims més representatius i característics de Catalunya. Dels cims del catàleg, cadascú pot escollir els cent cims que li siguin més atractius i que li permetin superar el repte. L'objectiu que es pretén amb els "100 cims" és conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant l'excursionisme. Per tant, no és un repte apte únicament per a les persones més ben preparades, sinó que tothom hi té cabuda, ja que en el catàleg hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als 3.000 del Pirineu.